Ignifugare

700783657

Ignifugarea este un procedeu care îmbunătățește comportamentul la foc a materialelor combustibile sau a construcțiilor pe o anumită perioadă de timp sau le asigură calitatea de a nu arde atunci când sursa de căldură este îndepărtată. Ignifugarea presupune aplicarea unor soluții ignifuge și este o cerință atunci când vine vorba despre îmbunătățirea gradului de rezistență la foc a unei construcții. Folosirea ignifugării nu exclude și alte măsuri de protecție la foc, de la instalații de semnalizare sau de stins incendii la mijloace de primă intervenție. Ignifugarea este foarte eficientă din punct de vedere al costurilor și, dacă este corect făcută și menținută de-a lungul timpului, poate îmbunătăți gradul de rezistență la foc a unei clădiri de la gradul V la gradul III.

Aplicarea unor soluții de ignifugare poate să limiteze un incendiu incipient la focarul inițial, acționând ca o barieră și împiedicându-i răspândirea, sau poate prelungi faza de ardere lentă, ceea ce crește șansele ca o intervenție din afară să oprească incendiul înainte de a se generaliza. Acest lucru poate salva structura de rezistență a clădirii și multe dintre bunuri.

În ce cazuri se recomandă ignifugarea?
Ignifugarea materialelor și produselor combustibile este recomandată:

la construcțiile noi
când se fac modificări, se schimbă destinația ori condițiile de utilizare a clădirilor existente
la expirarea perioadei de garanție a calității unei lucrări de ignifugare, conform specificațiilor producătorului
la realizarea unor elemente de construcție – tavane, închideri sau mascări de finisaje etc.
atunci când se fac tratamente termice și acustice interioare
în cazul construcțiilor provizorii combustibile pentru ateliere, remize, depozite, magazii etc., în care se lucrează cu substanțe combustibile
sau cu foc deschis
în alte situații în care investitorii sau proprietarii solicită ignifugarea.
Avantajele și beneficiile unei ignifugări
o ignifugare corect executată poate limita un incendiu la focarul inițial și împiedică extinderea acestuia
reduce costurile unei construcții, protejând-o, dar fără a implica sume mari, ca în cazul măsurilor foarte scumpe de protecție împotriva focului
realizarea unei ignifugări atrage după sine costuri reduse la încheierea polițelor de asigurare
asigură confortul psihic al beneficiarului.

Servicii de ignifugare accesibile si de calitate
Pachetele de servicii alcatuite de noi sunt variate, iar raportul calitate-pret este incredibil. Pentru ca noua ne plac lucrurile bine facute, dar accesibile clientilor nostri. Cere chiar acum o oferta personalizata!
Va stam asadar la dispozitie cu o gama larga de servicii de ignifugare. Iata ce putem face pentru dumneavoastra:
ignifugare lemn;
ignifugare material combustibile;
ignifugare sarpante;
tratament lemn;
termoprotectie metal (folosind vopsea termospumanta sau prin torcretare).

Dupa cum puteti observa, ne-am concentrat atentia pe majoritatea tipurilor de materiale existente intr-o cladire, oferind astfel o protectie sporita in caz de incendiu.
V-am facut curiosi? Sunati si intrebati de DISCOUNT. Noi ne respectam promisiunile facute si oferim pachete speciale de servicii de ignifugare pentru clientii nostri. Si nu este tot: va oferim si consultanta. Intrebati acum specialistul!